ROLANDO D’ALESSANDRO: SI TE’N VAS NO TORNIS

Rolando d’Alessandro, és un dels participants a la xerrada prèvia a la projecció del Documental 4F, ni oblit ni perdó.

Rolando és l’exemple de com la biografia personal esdevé un motor imprescindible per entendre la lluita col·lectiva. Sent un jove militant d’esquerres italià que, acusat injustament d’haver comès un crim comú, es veu obligat a dur la vida d’un nòmada desarrelat. És un pròfug que ha passat tres dècades perseguit per la Interpol i vivint sense papers, a l’ombra i fora de tot control oficial, tot i que ha treballat per a l’administració pública. La seva experiència personal coincideix amb molts dels episodis més convulsos de la història recent europea, ha participat de forma activa en moviments d’esquerra revolucionària que des de la dècada dels 70 sacsejaren la vida política italiana, la francesa i la catalana, a la recerca d’un món sense explotats ni explotades.

En aquests últims temps el Rolando és conegut per la seva implicació en diversos moviments com Rereguarda en Moviment o la querella contra Felip Puig per la càrrega del 27 de maig del 2011 contra els acampats del 15-M a Barcelona (article de La Directa sobre la seva visió de l’acció de la Brimo).

És interessant aturar-se en aquest article per veure quina visió té el Rolando sobre com fer front a les accions violentes estructurals o al que ell mateix anomena l’arbitrarietat del poder. Aquesta arbitrarietat pot ser combatuda i sovint derrotada, diu el Rolando, pels simples mecanismes que animen tota societat, quan aquesta és capaç d’esquinçar la teranyina de pors, manipulacions, violències obertes o encobertes amb que els dominants emboliquen i deformen la realitat. El cas de 4F com moltíssims altres demostren que el sistema no és tot poderós, que el gran germà no tot ho controla.

El repertori de resistències d’una societat és molt ampli: la solidaritat, la capacitat crítica, la desobediència, la deserció, la fuga, la creació i també la força, sempre que respongui i s’ajusti als valors que pretén defensar.

–      Intervenció de Rolando durant la presentació de l’Informe Anual d’Stop Bales de Goma: “És molt dura la lluita contra gent que sap torturar”

–      Entrevista a TV3 a Rolando en motiu de la presentació del seu llibre: Si te’n vas no tornis

http://www.tv3.cat/videos/4395891/Entrevista-a-Ronaldo-dAlessandro-versio-llarga

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s