“Ocupar, produir, resistir!”. Damià Caro, pels camins del Brasil i Somonte passant per Catalunya.

somonte el docu

Per a la xerrada que acompanyarà la projecció de “Los sin Tierra, por los Caminos de América”, comptarem amb el testimoni de Damià Caro, que ha viscut dos anys al Matro Grosso do Sul, ha format part del sector de comunicació del Moviment Sense Terra i de la Brigada Audiovisual de Via Campesina al Brasil. Allà ha après el lema “Ocupar, produir, resistir!” d’un moviment social que aglutina més de mig milió de famílies arreu del país.

Us preguntareu, la Via què? La Via Campesina és un moviment internacional que agrupa 200 milions de camperols i camperoles, petits i mitjans productors, pobles sense terra, indígenes, migrants i treballadors agrícoles de tot el món. En total, comprèn al voltant de 150 organitzacions situades en 70 països d’Àfrica, Àsia, Europa i Amèrica. Un moviment de masses que lluita per una sobirania alimentària i popular.
En Damià, periodista polifacètic i curiós de mena, forma part de l’Associació COMSOC – Comunicació Social. Amb aquest col·lectiu impulsa iniciatives multiplataformes (programes de ràdio, documentals, portals a Internet, concursos, llibres-CD, espectacles, i tallers) que contribueixen a potenciar moviments socials, com el de la sobirania alimentària i el turisme responsable, i cultures populars de tradició oral.
Precisament, el seu darrer treball és un documental sobre Somonte. Una pel·lícula en la què un grup de jornalers andalusos mostrarà com l’ocupació de terres els permet superar situacions d’extrema necessitat com són l’atur, els desallotjaments i les dificuldades per alimentar-se. En el dia a dia de la comunitat, els protagonistes del film proposaran una reflexió sobre les sortides a la crisi, des de ho col·lectiu i legítim, per aconseguir treball, pa i dignitat.
La pàgina sobre el documental: http://somonteeldocu.org/es/
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s